Zorg goed voor uw hoofdkussen

Zorg voor uw hoofdkussen

 

Een hoofdkussen moet uw nek optimaal ondersteunen. Het ideale kussen kan er echter anders uitzien naargelang uw slaaphouding en eventuele allergieën en of rugklachten. De keuze voor een bepaalde vulling hangt onder meer af van de slaaphouding, de mate van transpiratie en eventuele allergieën. Het is met andere woorden persoonlijk.

Elk type kussen kent zijn voor- en nadelen. Zo zijn kussens met een synthetische vulling wasbaar en zijn ze goed voor mensen die allergisch zijn voor dons en veren. Donzen kussens hebben een goede vocht- en luchtregulatie, wat kan helpen wanneer u veel zweet.

Hoe onderhoud ik mijn hoofdkussen?

Het is belangrijk om te beseffen dat een hoofdkussen niet eeuwig meegaat en op tijd zal moeten vervangen worden. Doordat het gewicht van ons hoofd het kussen plat drukt, zal de ondersteuning afnemen. Om zo lang mogelijk te genieten van uw kussen, is een goed onderhoud dan ook van belang. Vervang uw kussen om de drie jaar!

Tips voor het onderhoud van uw kussen:

  • Schud het hoofdkussen iedere dag goed op en probeer het op regelmatige basis in de zon en frisse lucht te hangen. Dit doodt huisstofmijt en houdt het kussen frisser en properder.
  • Doe steeds een kussenbeschermer rond uw hoofkussen. Deze hoes houdt uw kussen droog en beschermt het tegen eventuele verkleuring. De kussenbeschermer kan bovendien veel makkelijker gewassen worden.
  • Hoofkussens van polyester kunnen in de machine gewassen worden, maar dat is niet het geval voor alle hoofdkussens. Controleer daarom altijd het label en was uw kussen apart.

Uw kussen is aan vervanging toe als:

  • Er verkleuring optreedt. ’s Nachts zweten we immers, wat ons hoofdkussen vervuilt en bacteriën de kans geeft om er te groeien.
  • U opstaat met nekpijn. Het kussen ondersteunt uw nek dan waarschijnlijk niet meer op de manier dat het zou moeten. Het kan natuurlijk ook zijn dat uw kussen te dik of net te dun is voor uw slaaphouding.
  • U wakker wordt met een lopende of verstopte neus. Dit kan betekenen dat u allergisch bent voor de huisstofmijt in uw hoofdkussen. Een nieuw kussen, liefst anti-allergisch kan het probleem oplossen.

http://cosyandclean.be/product/aegis-comforel-hoofdkussen/