Goed slapen

Één derde deel van je leven dat je moet slapen heeft een doorslaggevend effect op de andere twee derde delen van je leven.

Tenminste één derde deel van je leven moet je slapen wanneer je alert, in een goede stemming, creatief en de hele dag vol energie wil zijn.

Voor de gemiddelde persoon betekent dit dat je ongeveer 24 jaar in bed ligt.

Mits je het slaapproces voldoende tijd geeft met de juiste omstandigheden geeft het nieuwe energie. Het herstelt, verjongt en voorziet je lichaam en hersenen van nieuwe veerkracht.

Met goede en gezonde slaap verhoog je:

Energie, stemming, geheugencapaciteit, creativiteit, recreatievermogen, denkvermogen, gezondheid, alertheid, prestaties.

Slaap speelt een onmisbare rol in uw dagelijkse lichamelijke en emotionele gezondheid en welzijn. Verschillende studies tonen het duidelijk verband aan tussen de kwaliteit van uw slaapsysteem en de kwaliteit van uw slaap. Uw matras en bedbodem zijn zeker en vast na 10 jaar aan vervanging toe, uw hoofdkussen al na 3 jaar.

Als u de levenscyclus van uw slaapsysteem in de gaten houdt, wint u gegarandeerd een extra uur slaap per nacht. Om zo nog meer te genieten van uw leven.

Investeren in slaapcomfort is een uiterst belangrijke investering voor uzelf en uw eigen welzijn en gezondheid. Dit rendeert op lange termijn, want u brengt tenslotte 1/3 van uw leven door in bed.

 

10 geboden voor een goede nachtrust:

 

  1. Voorbereid gaan slapen: ontspan, eet en drink niet te veel voor u gaat slapen.
  2. Maak van je slaapkamer geen nest: verlucht je kamer en verschoon je beddengoed regelmatig. Ideale temperatuur is 16 à 18 graden.
  3. Buiten met dat lawaai: zorg ervoor dat het zo stil mogelijk is in uw kamer.
  4. Een goed bed is goud waard: met een goed bed bedoelen we een matras en een bodem die voldoende ondersteunen.  Vervang uw matras elke 10 jaar.
  5. Kies een bed dat bij u past: houd rekening met uw lengte, gewicht, slaaphouding, eventuele allergieën en transpiratie bij de keuze van uw matras en bedbodem.
  6. Ook uw kussen is een hoofdzaak: uw kussen moet een goede ondersteuning geven en om de 3 jaar vervangen worden.
  7. Volg uw eigen ritme: het staat vast dat het beter is om kort maar krachtig te slapen dan lang en onrustig. Hoewel de ene persoon al meer slaap nodig heeft dan de andere.
  8. Een goede bedbodem: een goede bedbodem moet niet alleen ondersteuning geven aan uw rug, maar ook aan uw matras.
  9. Weg met die versleten matras: omdat een matras na 10 jaar niet meer voldoet aan kwalitatieve en hygiënische normen, kan ze de oorzaak zijn van rugpijn en allergieën.
  10. Zie het groot: elke nacht draait u zich 40 tot 70 keer om. Voldoende plaats is belangrijk.

 

  http://cosyandclean.be/product/donzen-dekbed-enkel/

Met gezond verstand en de juiste informatie komt u zeker tot een goede keuze. U zult merken hoe heerlijk het is om uitgerust wakker te worden.